Suomen Keskinäinen Lääkevahinkovakuutusyhtiö

Suomen Keskinäinen Lääkevahinkovakuutusyhtiö on Suomen Lääkevahinkokorvausosuuskunnan perustama vakuutusyhtiö, joka myöntää osuuskunnalle lääkkeiden käyttäjien turvaksi lääkevahinkovakuutuksen. Lääkevahinkovakuutuksesta korvataan Suomessa kulutukseen luovutetuista tai lääketutkimuksessa käytetyistä, lääkelain mukaisista lääkkeistä käyttäjille aiheutuneet, hoitotilanteeseen nähden yllättävät haittavaikutukset.

Suomen Keskinäinen Lääkevahinkovakuutusyhtiö aloitti toimintansa 1.1.2012.

Suomen Lääkevahinkokorvausosuuskunnan jäsenet ovat Suomessa toimivia lääkkeiden valmistajia, maahantuojia, markkinoijia ja tutkimusyhtiöitä. Osuuskunta on perustettu vuonna 1984 ja sillä on tällä hetkellä yli 110 jäsentä. Suomen Lääkevahinkokorvausosuuuskunnan kotisivut.

Lääkevahingon sattuessa

Mikäli sinulle tulee lääkkeen käytön aikana oireita, joiden epäilet johtuvan lääkkeestä, noudata lääkepakkauksessa olevaa kirjallista ohjetta. Siinä kerrotaan, millaisia haittavaikutuksia kyseisellä lääkkeellä saattaa olla ja miten niiden ilmetessä tulee menetellä. Lääkkeen aiheuttamasta vahingosta voi hakea rahallista korvausta. Ohjeet korvauksen hakemiseen löydät sivuilta www.laakevahinko.fi.